Informatie voor Ouders/verzorgers

Een nieuwe start in Delft! Dit is een spannende, maar vooral hele leuke periode voor uw kind! Met behulp van de OWee leert uw kind veel van de studentenstad Delft kennen. De OWee is van enorm belang om uw kind een goede start van zijn of haar studententijd te geven. 

Maar wat houdt de OWee precies in? Het is begrijpelijk dat u nog wat extra vragen heeft als ouder. Hieronder kunt u meer informatie over de OWee vinden.

Waarom De Owee?

De OWee is de perfecte plek om de studentenstad Delft te leren kennen! De OWee vindt plaats voor het studiejaar begint. In deze week maakt uw kind kennis met de studie, alle verschillende sport-, studie-, cultuur- en studentenverenigingen. Uw kind wordt ingedeeld in een groepje met andere deelnemers die dezelfde studie als uw kind gaat volgen.  Hierdoor leert uw kind alvast medestudenten kennen en zo zal uw kind zich al snel thuis voelen in Delft! 

wat zijn De kosten?

Er zijn kosten verbonden aan de OWee. De kosten voor de OWee bedragen  98.50,- . Dit is inclusief maaltijden en activiteiten. Voor een slaapplek wordt een kleine meerprijs gerekend.

Waarom Deelnemen?

De OWee is de periode waarin je kennis maakt met alle aspecten van het Delftse studentenleven.  Ook bezoek je faculteiten en ontdek je het centrum van Delft. Bekijk de video van Rob Mudde, de Vice Rector Magnificus van de TU Delft,  hij raadt alle aankomend studenten aan mee te doen aan de introductieweek!


Alcoholbeleid

Er wordt goed gelet op het gebruik van alcohol. Zo wordt er voor 5 uur geen alcohol geschonken. Onder de 18 wordt geen alcohol geschonken. Wanneer deelnemers onder de 18 toch alcohol nuttigen of iemand zich dusdanig misdraagt worden er maatregelen genomen.

Calamiteiten

 Als u zich ernstig zorgen maakt om uw kind kunt u bellen naar dit calamiteitennummer.
+31 6 44 059 119

Voor minder dringende vragen kunt u hier contact met ons opnemen.

Is het mogelijk om in Delft te slapen?

Het is mogelijk om tijdens de OWee in Delft te blijven slapen. Tijdens het inschrijven is er de optie om je aan te melden voor een "Sleep-Inn" huis. Dit is een studentenhuis dat speciaal voor de OWee slaapplekken beschikbaar stelt voor deelnemers. Een leuke manier om een kijkje te nemen in een studentenhuis! Hier kan uw kind ook voorkeur geven in wat voor soort huis uw kind zou willen slapen. Verder is er ook nog de optie dat uw kind in een van onze slaapzalen in de sporthallen van X komt te liggen.

 


Eten

Tijdens de OWee worden alle maaltijden geregeld. Het is dus voor uw kind niet nodig om zelf eten mee te nemen. Er zullen hierbij ook rekening gehouden met eventuele allergieën van uw kind. Daarnaast zijn er genoeg plekken in Delft om ergens iets te eten te halen, kijk hiervoor ook in de BINAS die wordt toegestuurd nadat uw kind zich heeft ingeschreven bij de TU Delft. 


Nog meer vragen?

Mocht u nog meer vragen hebben kijk dan vooral bij de FAQ. Als uw vraag nog niet beantwoord is, schroom dan niet om contact op te nemen met ons.