Covid-19

Hieronder staat alle informatie over het verloop van de OWee met betrekking tot de huidige coronasituatie. Deze pagina wordt zo vaak mogelijk geüpdatet. Wil je verder op de hoogte worden gehouden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.  
 

Klik hier voor actuele informatie en geldende maatregelen vanuit het RIVM met betrekking tot het Coronavirus. 

 

 

De OWee gaat dit jaar door maar op een andere manier dan voorgaande jaren. Hoe dit er precies uit gaat zien wordt later bekend. Uiteraard zal iedereen zich tijdens de OWee nauw aan de richtlijnen van het RIVM moeten houden. Lees hieronder meer over hoe dit in zijn gang zal gaan! 

Moet ik een vaccinatiebewijs of negatieve test hebben?

Vanuit de overheid is er meer duidelijkheid gekomen over het gebruik van vaccinatiebewijzen en toegangstesten. Tijdens de OWee zal er voor een deel van de evenementen mogelijk gebruik worden gemaakt van Testen voor Toegang. Zo is het, indien de maatregelen van de overheid en het RIVM dit toestaan, mogelijk om op een veilige manier grootschalige bijeenkomsten te organiseren. De OWee wil elke deelnemer een plek bieden in het gehele programma, dus zal er voor mensen die geen test willen of kunnen doen en geen vaccinatiebewijs hebben een alternatief programma worden neergezet.

Moet ik een mondkapje dragen?

Het is momenteel niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes. Vooralsnog is het dus ook niet nodig dit te doen tijdens de OWee. Hierbij zullen wij te allen tijde de richtlijnen van het RIVM aanhouden.

Hoe zal er voor worden gezorgd dat ik genoeg afstand kan houden van anderen tijdens de OWee?

In principe vindt de gehele OWee plaats met inachtname van de anderhalve meter afstand maatregel. Een uitzondering hierop is elk evenement waar gecontroleerd Testen voor Toegang wordt gebruikt, en er dus geen afstand gehouden hoeft te worden.  Mentoren en aanvullende aangewezen personen van de organisatie van de OWee zullen er op toezien dat iedereen voldoende afstand houdt waar dit nodig is.