Duurzaamheid tijdens de owee

Elk jaar proberen wij de OWee zo duurzaam mogelijk te organiseren. Lees hier onder meer over de initiatieven die al genomen zijn! 

Hardcups

Created with Sketch.

Sinds 2022 worden er bij alle events die door de OWee georganiseerd worden hard plastic cups gebruikt die wij vanaf nu elk jaar kunnen hergebruiken. 

tassen

Created with Sketch.

Aan het begin van de OWee krijgen alle deelnemers een tas. De inhoud van de tas veranderd elk jaar,  maar telkens proberen wij ervoor te zorgen dat de inhoud vooral bestaat uit spullen die de studenten echt nodig hebben en dus ook zullen gebruiken. Sinds 2019 zijn wij gestopt met het geven van t-shirts aan de deelnemers, omdat deze na de OWee vaak niet meer gebruikt worden. Daarnaast is de tas zelf gemaakt van de duurzaam materiaal.

BINAS

Created with Sketch.

De BINAS is sinds dit jaar gemaakt van 100% gerecycled papier. Daarnaast worden de boekjes 100% CO2 neutraal bij iedereen geleverd. 

Voedsel

Created with Sketch.

Sinds 2023 zijn alle maaltijden die bij het kaartje voor de OWee inbegrepen zitten 100% vegetarisch. Ook wordt er zoveel mogelijk gewerkt met grote verpakkingen van etenswaren. Verder werkt de OWee elk jaar samen met de voedselbank zodat overgebleven voedsel niet verloren gaat. 

Stickers & flyers

Created with Sketch.

Afgelopen jaar was het als laatste jaar nog mogelijk om stickers uit te delen tijdens de informatiemarkt en zal het vanaf dit jaar dus niet meer mogelijk zijn.  Ook zal het standaard uitdelen van flyers niet meer mogelijk zijn. De verenigingen mogen slechts flyers achter de hand houden en deze weggeven wanneer ge├»nteresseerde deelnemers hier om vragen.