Bewoners informatie

Van 13 tot en met 17 augustus vindt de OntvangstWeek 2023 (OWee) van de nieuwe studenten in Delft plaats. In deze week organiseert het OWee bestuur verschillende evenementen op de TU Delft Campus en in de stad. De evenementen gaan waarschijnlijk niet onopgemerkt aan u voorbij.  Wij doen ons uiterste best om de OWee in goede banen te leiden.  Desondanks kunnen de activiteiten toch voor tijdelijke (geluids)overlast zorgen. 

In de aanloop naar de OWee zijn er diverse bijeenkomsten waar we met bewoners in gesprek gaan. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen te bezoeken. Aanmelden is niet nodig. Hieronder vindt u meer informatie over deze bijeenkomsten.

Klankbordgroepen/Bewonersbijeenkomsten

Alle inwoners

inwoners langs de route van het schiediner


Voorbereidingen voor een soepele OWEe

Created with Sketch.

In de voorbereidingen naar de OWee heeft het bestuur veel contact met gemeente Delft. Er vindt een wekelijks overleg plaats waarbij verschillende actiepunten naar voren zijn gekomen. Zo is er bijvoorbeeld dit jaar wederom een centraal meldpunt voor overlast en wordt er meer gecommuniceerd naar de inwoners van Delft en naar de nieuwe studenten over het feit hoe ze een goede stadsgenoot voor alle Delftenaren kunnen zijn.

Naar alle woningen rondom OWee evenementen worden brieven verstuurd, waarin vermeld staat wat er gaat plaatsvinden, wanneer de op- en afbouw is en wie zij kunnen benaderen in het geval van overlast. Naast deze brieven heeft de OWee een informatieavond georganiseerd voor de belangenverenigingen van Delft.  Ook in de Stadskrant, Delft op Zondag en op de gemeentelijke social media kanalen staat informatie voor inwoners. In een voorwoord in het informatieboekje (de BINAS) geeft de burgemeester aan “Zorg dat je een goede vriend, buur, stadsgenoot wordt van de Delftenaren”


Evenementen voor inwoners

Created with Sketch.

Als inwoner van Delft kunt u ook meegenieten van de OWee! Er zijn verschillende evenementen die gratis toegankelijk zijn voor alle bewoners van Delft, zoals:

Infomarkt
Op dit evenement laten verschillende verenigingen en bedrijven zien wat zij in huis hebben.  Voor u als inwoner kan het leuk zijn om dit evenement te bezoeken om erachter te komen welke verenigingen Delft heeft en om te zien wat alle verenigingen precies doen!

Openluchtbioscoop
Tijdens dit evenement wordt er een groot filmdoek op de Markt gezet, waar een leuke familie film op te zien zal zijn. U kunt plaatsnemen op één van de vele stoeltjes op de Markt, of op een terras!

Het Gouden Maat Festival
Deze dag draait om het klaarstomen van de deelnemers voor hun leven als onafhankelijke student. Onderwerpen zoals welzijn, duurzaamheid en sociale cohesie staan op deze dag centraal. Hier bent u van harte welkom om mee te genieten van de muziek, sfeer en foodtrucks die er tijdens dit ontspannen evenement zijn!

De OWaterlymics
Dit event is moedigt studenten en inwoners aan om te sporten en lekker in de buitenlucht te zijn. Er zal muziek, een stormbaan, andere sport activiteiten en (alcoholvrije) drankjes zijn.