Bewonersinformatie

Van 18 tot en met 22 augustus vindt de OntvangstWeek 2024 (OWee) van de nieuwe studenten in Delft plaats. In deze week organiseert het OWee bestuur verschillende evenementen op de TU Delft Campus en in de stad. De evenementen gaan waarschijnlijk niet onopgemerkt aan u voorbij.  Wij doen ons uiterste best om de OWee in goede banen te leiden.  Desondanks kunnen de activiteiten toch voor tijdelijke (geluids)overlast zorgen. 

In de aanloop naar de OWee zijn er diverse bijeenkomsten (ook wel klankbordgroepen)  waar we met bewoners in gesprek gaan. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen te bezoeken. Aanmelden is niet nodig. Hieronder vindt u meer informatie over deze bijeenkomsten. 

Met deze link komt u bij het bestand waar alle maatregelen staan beschreven die worden getroffen voor een zo goed mogelijke samenwerking tussen de OWee en de Inwoners van Delft. 

Zien we u Bij de openbare evenementen van de OWee?

openluchtbioscoop op dinsdag 20 augustus om 20:30 uur op de markt 

Dinsdag 20 augustus organiseert het OWee bestuur samen met Pathé  Delft en Filmhuis Lumen een openluchtbioscoop op de Markt in Delft. Iedereen is van harte welkom om samen met ons te kijken naar een film. Zien wij u daar?

Owaterlympics op Dinsdag 20 augustus van 11.45-17.00 in het delftse hout

Dinsdag 20 augustus hoopt het OWee bestuur een waterdag in het Delftse Hout te organiseren. Iedereen is van harte welkom om van de stormbaan te gaan of mee te doen aan andere wateractiviteiten. We houden u op de hoogte!

Klankbordgroepen/Bewonersbijeenkomsten

klankbordgroepen

Last van overlast of andere klachten?

Wij nemen elke klacht serieus. U kunt overlast melden via www.delft.nl/melden.

Voorbereidingen voor een soepele OWEe

Created with Sketch.

In de voorbereidingen naar de OWee heeft het bestuur veel contact met gemeente Delft. Er vindt een wekelijks overleg plaats waarbij verschillende actiepunten naar voren zijn gekomen. Zo is er bijvoorbeeld dit jaar wederom een centraal meldpunt voor overlast en wordt er meer gecommuniceerd naar de inwoners van Delft en naar de nieuwe studenten over het feit hoe ze een goede stadsgenoot voor alle Delftenaren kunnen zijn.

Naar alle woningen rondom OWee evenementen worden brieven verstuurd, waarin vermeld staat wat er gaat plaatsvinden, wanneer de op- en afbouw is en wie zij kunnen benaderen in het geval van overlast. Naast deze brieven heeft de OWee een informatieavond georganiseerd voor de belangenverenigingen van Delft.  Ook in de Stadskrant, Delft op Zondag en op de gemeentelijke social media kanalen staat informatie voor inwoners. In een voorwoord in het informatieboekje (de BINAS) geeft de burgemeester aan “Zorg dat je een goede vriend, buur, stadsgenoot wordt van de Delftenaren”

Lees hier de brief naar de inwoners rond de TU Delft campus
Lees hier de brief naar de inwoners aan de Oostsingel
Lees hier de brief naar de inwoners aan de Nieuwe Plantage
Lees hier de brief naar de inwoners van de Markt & Brabantse Turfmarkt 


Evenementen voor inwoners

Created with Sketch.

Als inwoner van Delft kunt u ook meegenieten van de OWee! Er zijn verschillende evenementen die gratis toegankelijk zijn voor alle bewoners van Delft, zoals:

Infomarkt - Maandag 19 augustus, 13.00 - 17.45, Markt & Brabantse Turfmarkt
Op dit evenement laten verschillende verenigingen en bedrijven zien wat zij in huis hebben.  Voor u als inwoner kan het leuk zijn om dit evenement te bezoeken om erachter te komen welke verenigingen Delft heeft en om te zien wat alle verenigingen precies doen!

Openluchtbioscoop - Dinsdag 20 augustus, 20.30 - 23.00, Markt
Tijdens dit evenement wordt er een groot filmdoek op de Markt gezet, waar een leuke familie film op te zien zal zijn. U kunt plaatsnemen op één van de vele stoeltjes op de Markt, of op een terras!

Eigen Frequentie Dag - Donderdag 22 augustus, 10.00 -17.00, Mekelweg
Deze dag draait om het klaarstomen van de deelnemers voor hun leven als onafhankelijke student. Onderwerpen zoals welzijn, duurzaamheid en sociale cohesie staan op deze dag centraal. Hier bent u van harte welkom om mee te genieten van de muziek, sfeer en foodtrucks die er tijdens dit ontspannen evenement zijn!

De OWaterlymics - Dinsdag 20 augustus, 11.45 - 17.00, Delfste Hout
Dit event is moedigt studenten en inwoners aan om te sporten en lekker in de buitenlucht te zijn. Er zal muziek, een stormbaan, andere sport activiteiten en (alcoholvrije) drankjes zijn.  

benieuwd wat de OWee doet voor de welzijn van de studenten?

klik hier

Benieuwd hoe de OWee omgaat met duurzaamheid? 


klik hier