veelgestelde vragen over

deelnemen aan de OWee

Gevonden voorwerpen!

De gevonden voorwerpen van de OWee worden altijd gebracht naar het infopunt, als het infopunt dicht is liggen de gevonden voorwerpen in de Aula!

deelnemen aan de owee

Deelnemen aan de OWee is super leuk en ook nog eens nuttig! Je leert gelijk de stad goed kennen, komt alles te weten over jouw nieuwe studentenleven en leert super veel nieuwe mensen kennen!

Wat is de OWee en wanneer vindt de OWee plaats?

Created with Sketch.

OWee staat voor ‘OntvangstWeek’. Tijdens deze week zal je veel van de studentenstad Delft leren kennen. Zo maak je kennis met de verenigingen, tour je door de stad, bezoek je bijzondere plekken op de campus en maak je nieuwe vrienden. De perfecte kennismaking met jouw nieuwe domein: Delft!

Op 7 augustus is de Digitale Dag van de OWee. De fysieke OWee zal vervolgens plaatsvinden van zondag 13 augustus tot en met donderdag 17 augustus. Kijk hier voor het programma!

Is de OWee echt zo belangrijk?

Created with Sketch.

Ja, het is onwijs belangrijk dat je je thuis voelt in de stad waar je gaat studeren. In een week is er veel te ontdekken van wat Delft te bieden heeft. Daarbovenop ontmoet je hier nieuwe vrienden! In deze week kan iedereen zijn of haar eigen plekje vinden binnen Delft. 

Wanneer ontvang ik mijn mentor groepsnummer?

Created with Sketch.

Je groepsnummer ontvang je via een sms, de dag voor de OWee! Met dit nummer kan je je persoonlijke programma zien in de OWee App. 

Je kan nu al een tijdelijk programma zien in de app. Wanneer de app vraagt naar een groepsnummer vraagt, moet je deze pop-up skippen. Vergeet niet je nummer later terug in te vullen!

Ik ken helemaal niemand die in Delft gaat studeren. Is het dan wel leuk om mee te doen met de OWee?

Created with Sketch.

De OWee is dan juist voor jou bedoeld! Deze week volg je met je OWee-groepje het programma. Dit groepje bestaat uit tien aankomend eerstejaars die zich in precies dezelfde situatie bevinden. Ze zijn allemaal nieuw in Delft. Als je mensen wilt leren kennen is deze week dus perfect voor de start van jouw nieuwe fase! Er zit altijd wel iemand tussen waarmee jij het kan vinden!

Stel dat je geen zin hebt in het hele studenten gebeuren, moet je dan alsnog de OWee lopen? 

Created with Sketch.

Ja, dat raden we je zeker aan! De OWee draait niet alleen om feesten en verenigingen, maar ook om het leren kennen van Delft. Zo organiseren we een tour over de campus, een challenge door de stad Delft, een informatiemarkt en een sport- en cultuurdag. Daarnaast is er in de avond ook een rustiger programma geregeld, in het geval feesten niet helemaal je ding is. Je leert deze week veel mensen kennen. Of je nou uiteindelijk bij een studentenvereniging gaat of niet, het is altijd fijn om je studententijd te starten met vrienden om je heen! 

Wanneer krijg ik meer informatie over de owee 2023? 

Created with Sketch.

Na je aanmelding krijg je een bevestiging. In augustus krijg je vervolgens een brief met meer informatie over de week. Wanneer je je hebt ingeschreven krijg je voordat de OWee begint toegang tot de OWee app waar informatie over studeren in Delft, het programma en nog veel meer in staat. Op deze manier kun je je alvast verheugen op alle leuke activiteiten die je te wachten staan! 

Informatie over Eerstejaars weekend

Het eerstejaarsweekend (EJW) wordt georganiseerd door de studievereniging van je studie. Kijk ook vooral op hun website.

Wat is een eerstejaarsweekend (EJW) en wanneer vindt mijn eerstejaarsweekend plaats?

Created with Sketch.

Een eerstejaarsweekend vindt meestal plaats in het weekend voor de OWee en wordt georganiseerd vanuit de studieverenigingen. Hier staan alle data voor de eerstejaarsweekenden van alle studies. Tijdens dit weekend leer je vooral je studiegenoten kennen. Meestal stel je dit weekend ook een OWee-groepje samen met vrienden die je op het eerstejaarsweekend hebt gemaakt. Als je niet naar je eerstejaarsweekend kan, maar wel deelneemt aan de OWee, zorgen wij ervoor dat je in een willekeurig OWee-groepje met medestudiegenootjes wordt geplaatst.

Wat is het verschil tussen het eerstejaarsweekend en de OWee

Created with Sketch.

Het eerstejaarsweekend is bedoeld voor de nieuwe studenten van jouw opleiding, wordt georganiseerd door de studievereniging en vindt meestal niet plaats in Delft. Na dit weekend begint de OWee. In de OWee leer je studenten van andere studies, de stad, campus en verenigingen kennen tijdens allerlei gave activiteiten!

Praktische informatie

Alles wat je moet weten voor het deelnemen.

Mijn studie is deels in een andere stad. Zou ik dan toch de Owee moeten lopen?

Created with Sketch.

Een paar Delftse studies worden in combinatie met een andere universiteit gegeven. Molecular Science & Technology of Life Science & Technology vinden deels plaats in Leiden, voor Nanobiologie zit je soms in Rotterdam. Begin je aan de studie Klinische Technologie dan is je studie gecombineerd met beide steden!

De introductieweek van Delft, Leiden en Rotterdam zou je kunnen combineren. Als je dus gedeeltelijk in een andere stad zit of niet de El Cid, Eureka en OWee wil lopen, is het handig om te kiezen voor de stad die jou het meeste aanspreekt of waar je wilt gaan wonen.

Mag je meedoen aan de Owee als je onder de 18 bent?

Created with Sketch.

Ja, je mag zeker meedoen aan de OWee als je onder de 18 jaar bent. Je krijgt dan een speciaal 18- bandje. Let er op dat tijdens de gehele week de normale Nederlandse wet- en regelgeving geldt. Meer informatie over het alcoholbeleid van de OWee kan je vinden onder het kopje ‘Alcoholbeleid’ op pagina 17 in de BINAS. 

Ik ga studeren aan een Hogeschool in Delft, mag ik dan ook de owee lopen?

Created with Sketch.

Ja, zeker! De OWee is voor alle aankomende studenten van de hogescholen en de universiteit in Delft.  Het is heel gebruikelijk om als HBO-student OWee te lopen. Dus schrijf je nu hier in!

Wat is een Owee-groepje en hoe wordt dit groepje gevormd?

Created with Sketch.

Een OWee-groepje telt tien aankomende studenten en twee mentoren. Met dit groepje volgen jullie je eigen OWee programma. De mentoren hebben al een jaar of meer in Delft gestudeerd, dus zij weten alles in de stad te vinden. 

Ik heb een speciaal dieet. Wordt daar rekening mee gehouden? 

Created with Sketch.

Tijdens de OWee worden aangepaste maaltijden aangeboden voor mensen met bepaalde allergieën. Onder andere voor:  glutenallergie, lactose-intolerantie en notenallergie. Als je een andere allergie hebt kan je met ons contact opnemen om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Kan ik de BINAS ook online vinden?

Created with Sketch.

Mocht je de BINAS niet hebben ontvangen of zijn kwijtgeraakt kan je hem hier ook online terugvinden. 

Informatie over verenigingen

In Delft zijn veel verenigingen die ieder wat unieks te bieden hebben.

Wanneer kan je je inschrijven voor een vereniging?

Created with Sketch.

De OWee is bedoeld om alle verenigingen te leren kennen en je in te schrijven bij de vereniging die jou aanspreekt. Sommige verenigingen hebben een ledenstop; als je je hier wil inschrijven moet je niet te lang wachten. Je inschrijven bij een vereniging kan vaak alleen tijdens de OWee, zowel overdag als ’s avonds is dit mogelijk. Als je lid wilt worden, maar je kan niet bij de OWee zijn, neem dan contact op met deze vereniging.

Wat is de kennismakingstijd?

Created with Sketch.

Dit is een periode waarin nieuwe leden van een studentenvereniging elkaar en de vereniging leren kennen. De invulling en duur van deze tijd verschilt per vereniging, maar meestal start deze aansluitend aan de OWee. Als je van plan bent je in te schrijven voor een vereniging is het handig de week na de OWee vrij te houden. Tussen de OWee en de kennismakingstijd is het mogelijk om naar huis te gaan en je spullen van de OWee in te ruilen voor spullen voor de kennismakingstijd.

Deelnemers informatie

Informatie die handig is om te weten.

Waar kan ik vragen stellen over de owee?

Created with Sketch.

Vragen stellen kan altijd aan het OWee-Bestuur via de website, social media (instagram en facebook) of via een mail naar [email protected].

Wat zijn de kosten voor de OWee?

Created with Sketch.

De OWee kost  98,50- voor de deelnemer. Hiervoor krijg je elke dag lekker te eten en kan je langs bij alle evenementen.

Wat moet ik doen bij ongewenst gedrag (op de TU Delft campus)?

Created with Sketch.

In geval van nood bel je 015-2788888 op de TU Delft Campus. 

Indien je te maken krijgt met ongewenst gedrag, zoals pesten, agressie, (seksuele) intimidatie, stalking of discriminatie, kun je contact opnemen met de vertrouwenspersoon ongewenst gedrag van de TU Delft. Deze contacten zijn altijd vrijblijvend, vertrouwelijk en de anonimiteit is gewaarborgd.

Wat is de rol van de externe vertrouwenspersoon? Zij:

 • Zorgt voor adequate opvang van personen die te maken hebben met ongewenst gedrag
 • Biedt een luisterend oor
 • Kijkt eerst met de melder naar een oplossing in de informele sfeer
 • Bespreekt met de melder welke andere opties er zijn
 • Begeleidt de melder, maar alleen wanneer de melder dit zelf wenst
 • Kan een melder ook wijzen op andere hulpverlenende instanties of zorgprofessionals
 • Heeft geheimhoudingsplicht


Wat is NIET de rol van de externe vertrouwenspersoon? Zij:

 • Heeft geen hiërarchische relatie met de TU Delft als werkgever. Ze fungeert als een onafhankelijke en vertrouwelijke adviseur
 • Vervult niet de rol van "bemiddelaar" tussen partijen
 • Onderzoekt geen klachten en hoort geen getuigen. Het gaat er niet om “de waarheid” op tafel te krijgen, maar om de melder te voorzien van de juiste middelen om de situatie aan te pakken
 • Neemt het gesprek niet over. Het is aan de melder om te handelen naar de hulp, tips en trucs die de adviseur biedt


Contact

De vertrouwenspersoon ongewenst gedrag, Carin van der Hor, is telefonisch te bereiken via  06-40016234, en per mail via [email protected]

Waar kan ik mijn verloren voorwerpen terugvinden?

Created with Sketch.

Alles wat gevonden wordt komt terecht bij het infopunt. Je kunt hier vragen naar het specifieke voorwerp dat je verloren bent. Als het infopunt gesloten is liggen de gevonden voorwerpen in de Aula. Na de OWee worden de verloren voorwerpen in de Aula gelegd.

Mentoren

Informatie over het mentorschap tijdens de OWee.

Ik heb mij ingeschreven als mentorkoppel, wanneer krijg ik te horen dat ik mentor word voor de OWEE?

Created with Sketch.

De week voor de OWee vinden de mentorendagen plaats. Hier hoor je aanwezig te zijn. Indien je mentor wil worden maar je nog niet hebt ingeschreven, kan dat hier.

Geldt er bij de mentorendagen verplichte aanwezigheid?

Created with Sketch.

Ja, de mentorendag(en) zijn verplicht. Als je deze dag niet aanwezig kan zijn kan je helaas geen mentor worden. Er dient minimaal 1 mentor aanwezig te zijn van het mentorkoppel.

Wat wordt er verwacht van mij als mentor?

Created with Sketch.

Als mentor zijn de drie belangrijkste taken:
- Om de nieuwe studenten te begeleiden.
- Om te zorgen voor sociale cohesie.
- En om hen voor te lichten over het studeren in Delft. 

Staat je vraag er niet tussen?