veelgestelde vragen over

deelnemen aan de OWee

Gevonden voorwerpen!

De gevonden voorwerpen van de OWee zijn gebracht naar de gevonden voorwerpen locatie van de Aula!

deelnemen aan de owee

Deelnemen aan de OWee is super leuk en ook nog eens nuttig! Je leert gelijk de stad goed kennen, komt alles te weten over jouw nieuwe studentenleven en leert super veel nieuwe mensen kennen!

Wat is de OWee en wanneer vindt de OWee plaats?

Created with Sketch.

OWee staat voor ‘OntvangstWeek’. Tijdens deze week zal je veel van de studentenstad Delft leren kennen. Zo maak je kennis met de verenigingen, tour je door de stad, bezoek je bijzondere plekken op de campus en maak je nieuwe vrienden. De perfecte kennismaking met jouw nieuwe domein: Delft! 

De Digitale OWee zal plaatsvinden op 10 augustus. De Fysieke OWee vindt plaats tussen zondag 15 en vrijdag 20 augustus. Als deelnemer mag je 3 dagen naar Delft komen, afhankelijk van je studie. Bekijk hier de indeling!

Is de OWee echt zo belangrijk?

Created with Sketch.

Ja, het is onwijs belangrijk dat je je thuis voelt in de stad waar je gaat studeren. Doordat je in een week zoveel kan zien van wat Delft te bieden heeft, kan iedereen zijn of haar eigen plekje vinden. Ook ontdek je alle plekken waar je komende jaren zal komen, en ontmoet je nieuwe vrienden!

Ik ken helemaal niemand die in Delft gaat studeren. Is het dan wel leuk om mee te doen met de OWee?

Created with Sketch.

De OWee is dan juist voor jou bedoeld! Deze week volg je met je OWee-groepje het programma. Dit groepje bestaat uit tien aankomend eerstejaars die zich in precies dezelfde situatie bevinden. Ze zijn allemaal nieuw in Delft. Als je mensen wilt leren kennen is deze week dus perfect voor de start van jouw nieuwe fase! Er zit altijd wel iemand tussen waarmee jij het kan vinden!Stel dat je geen zin hebt in het hele studenten gebeuren, moet je dan alsnog de OWee lopen? 

Created with Sketch.

Ja, dat raden we je zeker aan! De OWee draait niet alleen om feesten en verenigingen, maar ook om het leren kennen van Delft. Zo organiseren we een tour over de campus, een challenge door de stad Delft, een informatiemarkt en een sport- en cultuurdag. Je leert deze week veel mensen kennen. Of je nou uiteindelijk bij een studentenvereniging gaat of niet, het is altijd fijn om je studententijd te starten met vrienden om je heen! Wanneer krijg ik meer informatie over de owee 2021? 

Created with Sketch.

Na je aanmelding krijg je een bevestiging. In augustus krijg je vervolgens een brief met meer informatie over de week. Wanneer je je hebt ingeschreven krijg je voordat de OWee begint toegang tot de OWee app waar informatie over studeren in Delft, het programma en nog veel meer in staat. Op deze manier kun je je alvast verheugen op alle leuke activiteiten die je te wachten staan! Mocht je nog op de hoogte willen blijven van alles meld je vooral aan voor de nieuwsbrief!

Informatie over Eerstejaars weekend

Het eerstejaarsweekend (EJW) wordt georganiseerd door de studievereniging van je studie. Kijk ook vooral op hun website.

Wat is een eerstejaarsweekend (EJW) en wanneer vindt mijn eerstejaarsweekend plaats?

Created with Sketch.

Een eerstejaarsweekend vindt meestal plaats in het weekend voor de OWee en wordt georganiseerd vanuit de studieverenigingen. Hier staan alle data voor de eerstejaarsweekenden van alle studies. Tijdens dit weekend leer je vooral je studiegenoten kennen. Meestal stel je dit weekend ook een OWee-groepje samen met vrienden die je op het eerstejaarsweekend hebt gemaakt. Als je niet naar je eerstejaarsweekend kan, maar wel deelneemt aan de OWee, zorgen wij ervoor dat je in een willekeurig OWee-groepje met medestudiegenootjes wordt geplaatst.

Wat is het verschil tussen het eerstejaarsweekend en de OWee

Created with Sketch.

Het eerstejaarsweekend is bedoeld voor de nieuwe studenten van jouw opleiding, wordt georganiseerd door de studievereniging en vindt meestal niet plaats in Delft. Na dit weekend begint de OWee. In de OWee leer je studenten van andere studies, de stad, campus en verenigingen kennen tijdens allerlei gave activiteiten!

Praktische informatie

Alles wat je moet weten voor het deelnemen.

Mijn studie is deels in een andere stad. Zou ik dan toch de Owee moeten lopen?

Created with Sketch.

Een paar Delftse studies worden in combinatie met een andere universiteit gegeven. Molecular Science & Technology of Life Science & Technology vinden deels plaats in Leiden, voor Nanobiologie zit je soms in Rotterdam. Begin je aan de studie Klinische Technologie dan is je studie gecombineerd met beide steden!

De introductieweek van Delft, Leiden en Rotterdam zou je kunnen combineren. Als je dus gedeeltelijk in een andere stad zit of niet de El Cid, Eureka en OWee wil lopen, is het handig om te kiezen voor de stad die jou het meeste aanspreekt of waar je wilt gaan wonen.

Mag je meedoen aan de Owee als je onder de 18 bent?

Created with Sketch.

Ja, je mag zeker meedoen aan de OWee als je onder de 18 jaar bent. Je krijgt dan een speciaal 18- bandje. Let er op dat tijdens de gehele week de normale Nederlandse wet- en regelgeving geldt. Meer informatie over het alcoholbeleid van de OWee kan je vinden onder het kopje ‘Alcoholbeleid’ op pagina 17 in de BINAS. 

Ik ga studeren aan een Hogeschool in Delft, mag ik dan ook de owee lopen?

Created with Sketch.

Ja, zeker! De OWee is voor alle aankomende studenten van de hogescholen en de universiteit in Delft. Het wordt steeds gebruikelijker om als HBO-student de OWee te lopen. Vorig jaar waren er 430 HBO-studenten die de OWee liepen.

Wat is een Owee-groepje en hoe wordt dit groepje gevormd?

Created with Sketch.

Een OWee-groepje telt tien aankomende studenten en twee mentoren. Met dit groepje volg je jullie eigen OWee programma. De mentoren hebben al een jaar of meer in Delft gestudeerd, dus zij weten alles in de stad te vinden. 

Ik ben vegetariër of heb een speciaal dieet. Wordt daar rekening mee gehouden? 

Created with Sketch.

Tijdens de OWee worden aangepaste maaltijden aangeboden voor mensen met bepaalde allergieën. Onder andere voor: vegetariërs, glutenallergie, lactose-intolerantie en notenallergie. Als je een andere allergie hebt kan je met ons contact opnemen om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Kan ik de BINAS ook online vinden?

Created with Sketch.

Mocht je de BINAS niet hebben ontvangen of zijn kwijtgeraakt kan je hem hier ook online terugvinden.

Informatie over verenigingen

In Delft zijn veel verenigingen die ieder wat unieks te bieden hebben.

Wanneer kan je je inschrijven voor een vereniging?

Created with Sketch.

De OWee is bedoeld om alle verenigingen te leren kennen en je in te schrijven bij de vereniging die jou aanspreekt. Sommige verenigingen hebben een ledenstop; als je je hier wil inschrijven moet je niet te lang wachten. Je inschrijven bij een vereniging kan vaak alleen tijdens de OWee, zowel overdag als ’s avonds is dit mogelijk. Als je lid wilt worden, maar je kan niet bij de OWee zijn, neem dan contact op met deze vereniging.

Wat is de kennismakingstijd?