Bewoners informatie

Van 13 tot en met 17 augustus vindt de OntvangstWeek 2023 (OWee) van de nieuwe studenten in Delft plaats. In deze week organiseert het OWee bestuur verschillende evenementen op de TU Delft Campus en in de stad. De evenementen gaan waarschijnlijk niet onopgemerkt aan u voorbij.  Wij doen ons uiterste best om de OWee in goede banen te leiden.  Desondanks kunnen de activiteiten toch voor tijdelijke (geluids)overlast zorgen. Mocht u overlast ervaren dan verzoeken wij u dit te melden. Zie hieronder hoe u dat het beste kunt doen.  

Voorbereidingen voor een soepele OWEe

Created with Sketch.

In de voorbereidingen naar de OWee heeft het bestuur veel contact met gemeente Delft. Er vindt een wekelijks overleg plaats waarbij verschillende actiepunten naar voren zijn gekomen. Zo is er bijvoorbeeld dit jaar een centraal meldpunt voor overlast en wordt er meer gecommuniceerd naar de inwoners van Delft en naar de nieuwe studenten over het feit hoe ze een goede stadsgenoot voor alle Delftenaren kunnen zijn.

Naar alle woningen rondom OWee evenementen worden brieven verstuurd, waarin vermeld staat wat er gaat plaatsvinden, wanneer de op- en afbouw is en wie zij kunnen benaderen in het geval van overlast. Naast deze brieven heeft de OWee een informatieavond georganiseerd voor de belangenverenigingen van Delft.  Ook in de Stadskrant, Delft op Zondag en op de gemeentelijke social media kanalen staat informatie voor inwoners. In een voorwoord in het informatieboekje (de BINAS) geeft de burgemeester aan “Zorg dat je een goede vriend, buur, stadsgenoot wordt van de Delftenaren” en in een videoboodschap van haar in de OWee app klinken deze woorden ook door richting de studenten. 


Er is bij de gemeente een centraal meldpunt voor klachten (www.delft.nl/melden). De klachten worden dezelfde dag bekeken en zover mogelijk op hehandeld. Tijdens de OWee vindt er elke ochtend een veiligheidsoverleg plaats. Hierbij zijn studentenverenigingen, gemeente, handhaving, politie, TU Delft en het OWee bestuur aanwezig. 

De OWee begint op 17 augustus met een Digitale Dag. Hier vindt een talkshow plaats waar onder andere een bewoner van Delft aanschuift om te praten over het wonen in Delft en hoe je met je buren omgaat. Dit heeft het OWee Bestuur gedaan om aan de deelnemers (nieuwe studenten) te laten zien dat zij niet alleen met studenten in een stad komen te wonen, maar ook met andere inwoners. 

Evenementen voor inwoners

Created with Sketch.

Als inwoner van Delft kunt u ook meegenieten van de OWee! Er zijn verschillende evenementen die gratis toegankelijk zijn voor alle bewoners van Delft, zoals:

Infomarkt - maandag 22 augustus  13:00 - 18:00 - Markt
Op dit evenement laten verschillende verenigingen en bedrijven zien wat zij in huis hebben.  Voor u als inwoner kan het leuk zijn om dit evenement te bezoeken, welke verenigingen Delft heeft en om te zien wat alle verenigingen precies doen!

Openluchtbioscoop - dinsdag 23 augustus 20:30 - 23:00 - Markt
Tijdens dit evenement wordt er een groot filmdoek op de Markt gezet, waar een leuke familie film op te zien zal zijn. U kunt plaatsnemen op één van de vele stoeltjes op de Markt, of op een terras!

Absolute Waarde Festival - donderdag 25 augustus 13:00 - 17:00 - Mekelpark (TU Delft Campus)
Deze dag draait om het klaarstomen van de deelnemers voor hun leven als onafhankelijke student. Onderwerpen zoals welzijn, duurzaamheid en sociale cohesie staan op deze dag centraal. Hier bent u van harte welkom om mee te genieten van de muziek, sfeer en foodtrucks die er tijdens dit ontspannen evenement zijn!

Overlast

Created with Sketch.

Samen met de gemeente, de TU Delft, de Haagse Hogeschool en InHolland proberen we de OWee zo gemoedelijk mogelijk te laten verlopen. Ervaart u toch overlast? Meld dit alstublieft. Dit kunt u doen via www.delft.nl/melden. Is er sprake van ernstige overlast? Bel dan op het moment zelf de politie op 0900-8844.  Tijdens de OWee en de twee kennismakingsweken van de studentenverenigingen (die na de OWee volgen) is er dagelijks overleg tussen de betrokken partijen om alles in goede banen te leiden.